Fly & drive Lofoten & Vesterålen

REISDETAIL

Verken de mooiste eilandenarchipels van Noorwegen op eigen houtje met een huurwagen en verblijf in sfeervolle hotels, blokhutten en vissershuisjes. Talrijke facultatieve excursies zijn mogelijk op zoek naar het wildleven waaronder walvissen, orka's en zeearenden. Facultatief kan je de reis verlengen met een onvergetelijke noorderlichtcruise aan boord van de Hurtigruten.

Afreis: dagelijks behalve zaterdag van 28.10.19 t.e.m. 24.04.20
Duur: 8 dagen
Formule: volgens programma
Vluchten en huurwagen: inbegrepen
Luchthaven: Evenes (EVE)

Vlot aansluitende SAS-vluchten Brussel-Oslo en Oslo-Evenes. Ophalen van de winterbestendige huurwagen waarna je koers zet naar Harstad voor overnachting in het centraal gelegen Thon Hotel Harstad.
Ontbijt en rit naar de Vesterålen. Je zal al snel onder de indruk raken van de imposante landschappen en verblijft de komende 2 nachten in een knusse blokhut met grasdak van het Andøy Friluftssenter dat uitgebaat wordt door het sympathieke koppel Nigel en Ingvild. 's Avonds geniet je telkens van een vers bereide maaltijd en 's ochtends van een stevig ontbijt. De huisjes zijn ook ideaal gelegen, ver weg van alle kunstlicht, voor het observeren van noorderlicht als het zich voordoet.
Tijdens de vrije dag kan je een prachtige rondrit maken naar Andenes gelegen op de uiterste noordpunt van de Vesterålen. Hier kan je facultatief deelnemen aan een walvissafari waarbij je, mits een beetje geluk, oog in oog komt te staan met bultruggen, orka's of dolfijnen. Je kan ook uitwaaien op de prachtige zandstranden van Andøya of deelnemen aan een facultatieve excursie in het Andøy Friluftssenter waaronder een elandensafari, langlaufen, sneeuwschoenwandelen of ijsvissen.
Rijd naar Sortland waar je (op afspraak) een bezoek kan brengen aan de rendierboerderij van Sami Inga (zie eerder). Vervolgens naar Stokmarknes waar zich het Hurtigruten-museum bevindt. Verderop neem je de ferry van Melbu naar Fiskebøl over de Hadselfjorden en bereik je vervolgens Svolvaer waar je 3 nachten verblijft in een typisch vissershuisje (rorbu) met prachtig uitzicht op de indrukwekkende Lofoten. Er zijn geen maaltijden inbegrepen maar er zijn meerdere restaurants en winkels in Svolvaer.
*Optioneel kan je de Hurtigruten nemen van Stokmarknes naar Svolvaer. Contacteer ons voor meer informatie en vraag om een vrijblijvende herberekening van de pakketprijs.
2 vrije dagen in Svolvaer op de Lofoten. Bezoek het witte vissersdorp Henningsvaer op een boogscheut van Svolvaer of het Lofotr museum in Borg waar je alles te weten komt over de oude Vikingcultuur. Je kan ook deelnemen aan verschillende facultatieve excursies waaronder zeekajakken, een zeearendsafari, een zodiacsafari of zelfs freeriden. Liefhebbers van het noorderlicht mogen overigens een bezoek aan het Polar Light Center in Laukvik niet overslaan. Het Nederlandse koppel Rob en Therese doet hier al sinds 2007 onderzoek naar het noorderlicht en ze kunnen het zelfs voorspellen met hun gespecialiseerde apparatuur (afspraak moet op voorhand geregeld worden).
De Lofast-autoweg verbindt sinds eind 2007 de Lofoten-archipel met het Noorse vasteland. Een ingenieuze aaneenschakeling van bruggen en tunnels vormt een prachtige route met schitterende vergezichten in het tot voor kort ontoegankelijke Møysalen Nationaal Park. De oevers van de Tjeldsundet voeren je vervolgens naar het Tjeldsundbrua Hotel waar je een laatste maal overnacht.
Ontbijt en laatste rit terug naar Evenes waar je de huurwagen inlevert. SAS-vluchten Evenes-Oslo en Oslo-Brussel.

Optioneel kan je deze reis verlengen met een Hurtigruten-zeereis van Svolvaer naar Tromsø (1 nacht aan boord). Van daaruit kan je aansluiten op volgende 2 rondreizen in Noors Lapland:
- In het spoor van het noorderlicht en walvissen
- Noorderlichtcruise en Kirkenes Snowhotel
Contacteer ons voor meer informatie over deze combinatierondreizen en vraag om een vrijblijvende herberekening van de pakketprijs.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail