Harriniva Husky Week

REISDETAIL

Het Harriniva Holiday Centre is een gezellig hotel in wildernisstijl met een eigen hondenkennel waar bijna 400 husky's permanent verblijven. Het is gelegen in het kleine plaatsje Muonio op de grens tussen Finland en Zweden. Tijdens deze 5-daagse huskysafari doorheen het Pallas-Ylläs Nationaal Park leg je dagelijks tussen 25 en 40km af met je eigen hondenteam.

Afreis: elke zondag tussen 29.11.20 en 10.04.21
Duur: 7 dagen
Formule: volpension
Deelnemers: maximaal 7 personen per groep
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Kittilä (KTT) op 75km
Transfers: inbegrepen

Aankomst op de luchthaven van Kittilä en transfer naar Muonio. Welkomstdiner en overnachting in een gezellige hut of gedeelde kamers met gemeenschappelijk sanitair van het Harriniva, Jeris of Torassieppi Holiday Centre (naargelang beschikbaarheid).
Na het ontbijt wordt het safarimateriaal verdeeld en wordt het programma van de komende dagen toegelicht. Daarna bezoek aan het Arctic Sleddog Centre met bijna 400 opgewonden huskies waar je instructies krijgt over het besturen van een hondeslede. Elkieder krijgt een eigen hondenspan en 4 tot 6 honden toegewezen. Gepakt en gezakt vertrek je voor een 5-daagse hondensledetocht waarbij tussen 25 en 40km per dag zal worden afgelegd. Het traject is afhankelijk van de sneeuwcondities maar gaat zowel door het woud, over boomloze bergtoppen als over bevroren meren. Onderweg wordt gepicknickt in de vrije natuur en 's avonds dineren en overnachten we in een eenvoudige maar oergezellige wildernishutten met sauna. Iedereen steekt een handje toe bij de verzorging van de dieren en het bereiden van de maaltijden.
Op dag 6 keer je terug naar het hotel waar je geniet van een Laps specialiteitendiner. Overnachting in een gezellige hut met gemeenschappelijk sanitair van het Harriniva Holiday Centre.
Laatste ontbijt en transfer naar de luchthaven van Kittilä.

OPTIONELE EXCURSIES

's Avonds kan op bepaalde dagen ook optioneel deelgenomen worden aan een avondlijke sneeuwscootersafari op zoek naar het noorderlicht waartijdens je circa 20km scootert naar een heuveltop met weids uitzicht over de omgeving (min. 4 personen vereist).

Verblijf

Harriniva Holiday Centre

Ligging: gelegen aan de rivier in het plaatsje Muonio die de grens vormt tussen Finland en Zweden. De Poolcirkel ligt ongeveer 230km ten zuiden van het hotel en ook het mooie Pallas-Ounastunturi Nationaal Park ligt niet veraf.
Faciliteiten: receptie, souvenirwinkeltje, bar, gezellig restaurant, themarestaurants in lavvu en kota, open haard, 3 sauna's in het hoofdgebouw en 2 sauna's in een apart gebouw aan de rivier, hot tubs en aurora wellness centrum met talrijke behandelingen (betalend).
Kamers: 46 standaard kamers voor maximaal 3 personen en 6 ruime kamers met privé-sauna voor maximaal 6 personen. Daarnaast 12 duplex-appartementen voor maximaal 6 personen die beschikken over badkamer en kitchenette. Tenslotte nog 28 kampeerhutten voor maximaal 5 personen in de omgeving van het hotel. Tijdens de 5-daagse hondensledetocht wordt de eerste en laatste nacht meestal doorgebracht in een grote gezellige met meerdere slaapkamers en gemeenschappelijk sanitair. Alternatief kunnen ook gedeelde kamers met gemeenschappelijk sanitair voorzien worden in het Harriniva, Jeris of Torassieppi Holiday Centre (naargelang beschikbaarheid). Het is niet mogelijk om een kamer op privé-basis te reserveren.
Wildernishutten: alle nachten behalve de eerste en de 2 laatste nachten worden doorgebracht in oergezellige wildernishutten. Ze beschikken allemaal over gedeelde slaapkamers, stoof/open haard en sauna (tevens wasgelegenheid) maar hebben geen elektriciteit of sanitair. Verlichting gebeurt met kaarsen of gaslampen. Sfeer en gezelligheid gegarandeerd!

Aurora Dome

Je kan desgewenst een extra nacht verblijven in een verwarmde Aurora Dome waar je met een beetje geluk het magische noorderlicht kan waarnemen. De Aurora Dome is een uniek glamping concept met een comfortabel bed, een gezellige kachel met zithoek en prachtig uitzicht op het Toras-Sieppi meer. Op 50m van de domes kan je gebruik maken van de faciliteiten: sauna, toilet en douche. Het ontbijt wordt geserveerd in het hotel.

Snow Igloo

Je kan desgewenst een extra nacht verblijven in een Snow Igloo. Overnachten in een iglo gemaakt uit sneeuw en slapen op een bed van ijs is een unieke en onvergetelijke ervaring. Hoewel je slaapt tussen muren van sneeuw blijft de temperatuur stabiel. Bovendien zal je voorzien worden met zachte dekens en een thermische slaapzak. Nabij de iglo's kan je gebruik maken van faciliteiten zoals douche en toilet. Het ontbijt wordt geserveerd in het hotel.

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro

Prijs
Volwassene € 1835
Prijs
Volwassene € 2045
Prijs
Volwassene € 1835

Inbegrepen:

 • Transfers van luchthaven naar hotel en terug
 • 2 overnachtingen in een hut met gemeenschappelijk sanitair
 • 4 overnachtingen in wildernishutten
 • Volpension van diner op dag 1 tot ontbijt op dag 7
 • 5-daagse hondensledetocht o.l.v. een ervaren gids
 • Thermische uitrusting gedurende het ganse verblijf
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • BTW
 • Reservatiekosten (€ 50 indien gereserveerd in combinatie met aansluitende vluchten)

Optioneel:

 • Het is mogelijk om een extra nacht bij te boeken op basis van gedeelde kamers met gemeenschappelijk sanitair voor € 85 per persoon per nacht inclusief halfpension.
 • Je kan ook een extra nacht in een sneeuwiglo bij Torasieppi doorbrengen = € 100 per volwassene inclusief transfers en ontbijt. Het bed is gemaakt van sneeuw en rendierhuiden, een thermische slaapzak en warm vruchtensap houden je lekker warm.
 • Je kan ook een extra nacht in een verwarmde aurora dome bij Torasieppi doorbrengen (geschikt voor max. 2 personen) = € 320 per dome per nacht inclusief transfers en ontbijt.
 • Bij verlenging heb je keuze uit verschillende facultatieve activeiten op eigen houtje: langlaufen, sneeuwschoenwandelen, alpineskiën in het nabijgelegen Olos of Levi of gewoon genieten van de sauna en de prachtige omgeving. Alternatief kan je ook inschrijven voor een optionele excursie zoals een sneeuwscootersafari, bezoek aan een rendierboerderij of ijsvissen. Contacteer ons voor meer informatie.

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • De eerste en laatste 2 nachten worden doorgebracht in een gezellige hut of gedeelde kamers met gemeenschappelijk sanitair van het Harriniva, Jeris of Torassieppi Holiday Centre (naargelang beschikbaarheid). Het is niet mogelijk om een kamer op privé-basis te reserveren.
 • Dit programma is enkel geschikt voor volwassenen en de minimumleeftijd bedraagt 18 jaar.
 • Mocht je de hondensledetocht onderweg vrijwillig willen onderbreken, en voor andere dan noodsituaties, dan kan de organisatie een extra kost tot € 300 per persoon aanrekenen voor de evacuatie.
 • Gratis gebruik van de sauna in het hotel tussen 17u00 en 19u00.
 • Begeleiding is Engelstalig maar kan op aanvraag ook in Nederlands, Duits of Frans. Gelieve je voorkeurtaal bij boeking door te geven.
 • De 5-daagse hondensledetocht wordt steeds voorzien met 1 persoon per hondenspan.
 • Omwille van de weersomstandigheden kan de volgorde van het programma aangepast worden of kunnen activiteiten worden geannuleerd.
 • Contacteer ons voor reservatie of meer informatie.
 • Op aanvraag stellen wij ook graag voordelige vluchten voor in aansluiting op dit programma. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

Contacteer ons

Kiki