Harriniva Shortbreak - PROMOTIE

REISDETAIL

PROMOTIE: gratis rendiersledetocht tussen 24.03-16.04

Het Harriniva Holiday Centre is een gezellig hotel in wildernisstijl met een eigen hondenkennel waar bijna 400 husky's permanent verblijven. Het is gelegen in het plaatsje Muonio op de grens tussen Finland en Zweden. Tijdens deze shortbreak neem je deel aan een opwindende sneeuwscootertocht, een hondensledetocht en rendiersledetocht. Een uiterst voordelig programma dat je laat proeven met de absolute hoogtepunten van Lapland!

Afreis: elke maandag, dinsdag en zondag tussen 24.03.19 en 16.04.19
Duur: 5 dagen
Formule: halfpension
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Kittilä (KTT) op 75km
Transfers: inbegrepen

Aankomst op de luchthaven van Kittilä en transfer naar het Harriniva Holiday Centre. Welkomstdiner en overnachting in de gezellige kamers.
Ontbijt en vrije voormiddag om de omgeving op eigen houtje te verkennen met sneeuwschoenen of langlaufski's (ter plaatse te huren). Je kan ook inschrijven voor een facultatieve excursie naar het Torassieppi Winter Village inclusief rendiersledetocht. In de namiddag bezoek je het Arctic Sleddog Centre met bijna 400 opgewonden huskies waar je instructies krijgt over het besturen van een hondenslede. Per duo krijg je een eigen hondenspan en 4 tot 5 honden toegewezen (2 personen per slede). Vervolgens maak je een 17km lange tocht in het Fins-Zweedse grensgebied (totale duur = 3u00). 's Avonds wacht een heerlijke sauna, diner en overnachting. Facultatief kan je nog deelnemen aan een avondlijke sneeuwschoenwandeling of sneeuwscootersafari op zoek naar het noorderlicht.
Na het ontbijt bezoek aan een lokale rendier boerderij waar men je meer zal vertellen over het belang van deze fascinerende dieren in het dagelijks leven van de Sami. Vervolgens neem je plaats in de slede en verken je de feeërieke winterse omgeving (totale duur = 3-4u00 incl. transfers).
In de namiddag kan je deelnemen aan een aantal facultatieve activiteiten: langlaufen, sneeuwschoenwandelen of alpineskiën in het nabijgelegen Olos. 's Avonds wachten sauna, diner en overnachting. Facultatief kan je ook nog deelnemen aan een avondlijke rendiersledetocht op zoek naar het noorderlicht.
Ontbijt en vrije voormiddag om de omgeving op eigen houtje te verkennen met sneeuwschoenen of langlaufski's (ter plaatse te huren). Je kan ook inschrijven voor een facultatieve excursie naar het Torassieppi Winter Village inclusief rendiersledetocht. Na de middag geeft een ervaren gids instructies over hoe een sneeuwscooter te besturen. Nadien worden de motoren gestart en vertrek je voor een uitdagende 2 à 3u durende sneeuwscootersafari door de bossen en over bevroren meren (2 personen per scooter en totale afstand 30km - €35 singlesupplement). Nadien terugkeer naar het hotel voor sauna, diner en overnachting. Facultatief kan je nog deelnemen aan een avondlijke sneeuwscootersafari op zoek naar het noorderlicht.
Laatste ontbijt en transfer naar de luchthaven van Kittilä.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

Verblijf

Harriniva Holiday Centre

Ligging: gelegen aan de rivier in het plaatsje Muonio die de grens vormt tussen Finland en Zweden. De Poolcirkel ligt ongeveer 230km ten zuiden van het hotel en ook het mooie Pallas-Ounastunturi Nationaal Park ligt niet veraf.
Faciliteiten: receptie, souvenirwinkeltje, bar, gezellig restaurant, themarestaurants in lavvu en kota, open haard, 3 sauna's in het hoofdgebouw en 2 sauna's in een apart gebouw aan de rivier, hot tubs en aurora wellness centrum met talrijke behandelingen (betalend).
Kamers: 46 standaard kamers voor maximaal 3 personen en 6 ruime kamers met privé-sauna voor maximaal 6 personen. Daarnaast 12 duplex-appartementen voor maximaal 6 personen die beschikken over badkamer en kitchenette. Tenslotte nog 28 kampeerhutten voor maximaal 5 personen in de omgeving van het hotel.

Aurora Dome

Je kan desgewenst een extra nacht verblijven in een verwarmde Aurora Dome waar je met een beetje geluk het magische noorderlicht kan waarnemen. De Aurora Dome is een uniek glamping concept met een comfortabel bed, een gezellige kachel met zithoek en prachtig uitzicht op het Toras-Sieppi meer. Op 50m van de domes kan je gebruik maken van de faciliteiten: sauna, toilet en douche. Het ontbijt wordt geserveerd in het hotel.

Snow Igloo

Je kan desgewenst een extra nacht verblijven in een Snow Igloo. Overnachten in een iglo gemaakt uit sneeuw en slapen op een bed van ijs is een unieke en onvergetelijke ervaring. Hoewel je slaapt tussen muren van sneeuw blijft de temperatuur stabiel. Bovendien zal je voorzien worden met zachte dekens en een thermische slaapzak. Nabij de iglo's kan je gebruik maken van faciliteiten zoals douche en toilet. Het ontbijt wordt geserveerd in het hotel.

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro

Prijs
Volwassene in dubbel € 720
Volwassene in single € 920
Extra bed volwassene als derde persoon € 660
Extra bed kind 5-12j. als derde persoon € 432
Prijs
Volwassene in dubbel € 695
Volwassene in single € 895