Herfstpromotie Rondane Nationaal Park

REISDETAIL

Tijdens de herfst zijn de kleuren op hun mooist in het Rondane Nationaal Park. Je verblijft 4 nachten in een gezellige Noorse blokhut van de Rondane River Lodge die sinds het najaar 2019 wordt uitgebaat door Benjamin en Karin, de eigenaars van NORTH & AWAY. Je kan er prachtige wandeltochten maken maar ook kanoën, raften, vissen, paardrijden of op zoek gaan naar elanden, rendieren, bevers en muskusossen in het naburige Dovrefjell Nationaal Park. 's Avonds zet je de houtkachel aan en kook je je eigen potje of kan je genieten van de typisch Noorse keuken in het restaurant van de gastvrouw. Budgetvriendelijk en een aanrader voor zowel jong als oud!

Afreis: 19.08.21 - 26.08.21 - 02.09.21 - 09.09.21 - 16.09.21 - 27.09.21 - 30.09.21 - 07.10.21 - andere data op aanvraag
Duur: 5 dagen
Formule: selfcatering of halfpension mits supplement
Vluchten: inbegrepen
Luchthaven: Oslo (OSL) op 240km
Huurwagen: inbegrepen

Rechtstreekse vlucht Brussel-Oslo 10u55-12u55 met Scandinavian Airlines en ophalen van de huurwagen in de aankomsthal. Daarna volgt een prachtige rit (circa 3u00) via Elverum door de eindeloze bossen naar de Rondane River Lodge. Let op voor elanden die de weg oversteken want deze streek telt de dichtste concentratie elanden in heel Noorwegen! Verwelkoming door de eigenaars en inchecken in je eigen knusse blokhut. Je zal meteen tot rust komen omringd door zoveel ongerepte natuur en door het authentieke karakter van de huisjes. Welkomstmaaltijd in het restaurant en briefing over het programma.

Tip: alternatief kan de reis ook worden voorzien met eigen wagen + overtochten van Kiel naar Oslo met Colorline. Contacteer ons voor een aangepaste offerte!

Een welkomstmaaltijd en het eerste ontbijt worden standaard voorzien. Tijdens de rest van het verblijf kan je logeren op basis van selfcatering of halfpension mits supplement. Wie voor selfcatering kiest kan terecht in het plaatselijke supermarktje in Sollia om inkopen te doen. Het is ook mogelijk om dagelijks vers brood te bestellen voor het ontbijt.
Geniet 's morgens van een stevig ontbijtbuffet waarna je kan deelnemen aan een gratis begeleide wandeling. Bereid je eigen lunchpakket aan het ontbijtbuffet. Daarna transfer (circa 15 minuten) naar het vertrekpunt van de wandeling in Øverdalssætra. Hier volg je eerst een zacht glooiend traject langs moerassen en door ongerepte berkenbossen. De kleuren in de herfst zijn prachtig en overal groeien wilde bessen en paddenstoelen. Vervolgens beklim je de berg Pika (1.157m) met een fantastisch 360° uitzicht over de bergtoppen van het Rondane Nationaal Park en de eindeloze bossen die tot in Zweden reiken! Langs puimsteenvelden en dennenbossen daal je terug af naar de Rondane River Lodge. De totale duur van de wandeling bedraagt circa 3 tot 4 uur en is geschikt voor wandelaars met een normale fysieke conditie. Geniet van een heerlijke Noorse wafel of typische rømmegrøt na terugkeer in de Rondane River Lodge.
De Rondane River Lodge is een prima uitvalsbasis voor prachtige wandeltochten in het Rondane Nationaal Park dat vaak op zijn mooist is tijdens de herfstmaanden. Ook een bezoek aan het naburige Dovrefjell Nationaal Park loont de moeite waar de laatste kuddes wilde muskusossen voorkomen op het Europese vasteland. Alternatief kan je ook een rondrit maken langs de Peer Gynt Veien of een bezoek brengen aan het historische mijnstadje Røros dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Dit laatste kan eventueel gecombineerd worden met een uitstap naar het Femunden-meer op de grens met Zweden. Daarnaast zijn er ook optionele mogelijkheden om te kanoën, paardrijden, raften, vissen of op zoek te gaan naar wildlife waaronder elanden, rendieren en bevers.
Ontbijt en terugrit naar Oslo. Rijd deze keer langs de bergpas over de schitterende Venabufjellet. Bezoek vervolgens de staafkerk van Ringebu en het gezellige Lillehammer waar in 1994 de Olympische Winterspelen werden georganiseerd. Inleveren van de huurwagen op de luchthaven en terugvlucht van Oslo naar Brussel 16u25-18u25 met Scandinavian Airlines.

Tip: desgewenst kan deze reis verlengd worden met 1 of meerdere nachten in Oslo. Contacteer ons voor een aangepaste offerte!
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

OPTIONELE EXCURSIES

NORTH & AWAY biedt een aantal facultatieve excursies aan die gelijktijdig met deze reis gereserveerd kunnen worden. Ze laten je op een ontspannende manier kennis maken met de ongerepte wildernis in de Noorse berg- en fjellwereld.

De duur van de activiteiten is steeds indicatief en varieert naargelang de wensen van de deelnemers en de weersomstandigheden. Er wordt steeds zoveel mogelijk op maat van de deelnemers gewerkt wat een unieke natuurbeleving ongetwijfeld verzekert!

Verblijf