Rondane Winter Adventure Week - Nieuw!

REISDETAIL

Beleef het beste van de Noorse winter tijdens deze adventure week bij Rondane Nationaal Park. Je verblijft in een gezellige Noorse blokhut of hotelkamer van de Rondane River Lodge die sinds het najaar 2019 wordt uitgebaat door Benjamin en Karin, de eigenaars van NORTH & AWAY. Verschillende activiteiten zijn inbegrepen waaronder een hondensledetocht, ijsvissen, een introductie backcountry skiën en een 2-daagse tocht met ski's of sneeuwschoenen en overnachting in een authentieke DNT-berghut van de Noorse berghuttenvereniging.

Afreis: 07.03.20 (volzet) - 14.03.20 - 21.03.20
Duur: 7 dagen
Formule: 2 x ontbijt - 2 x lunchpakket - 2 x diner
Vluchten: inbegrepen
Luchthaven: Oslo (OSL) op 240km
Transfers: inbegrepen

Deelnemers: minimaal 2

Rechtstreekse vlucht Brussel-Oslo 09u40-11u40 met Brussels Airlines en aansluitende treinrit door de eindeloze bossen naar Atna (circa 3u00). In het station word je opgewacht voor de laatste transfer (circa 30 minuten) naar de Rondane River Lodge. Verwelkoming door de eigenaars en inchecken in je eigen knusse blokhut of hotelkamer. Je zal meteen tot rust komen omringd door zoveel ongerepte natuur en door het authentieke karakter van de lodge. Welkomstmaaltijd in het restaurant en briefing over het weekprogramma.

Tip: alternatief kan de reis ook worden voorzien met vluchten + huurwagen (met winterbanden) zodat je beter mobiel bent en verplaatsingen op eigen houtje kan maken naar de winkel, voor uitstappen en naar bezienswaardigheden. Dit komt zeker niet duurder uit omdat de transferkosten dan niet betaald hoeven te worden. Contacteer ons voor een aangepaste offerte!
Na een stevig ontbijtbuffet volgt de transfer (circa 1u00) naar de hondenkennel waar je luidruchtig verwelkomd zal worden door een bende uitgelaten huskies en je kennismaakt met de ervaren musher. Hij vertelt je alles over het leven van de honden en geeft de nodige instructies over het besturen van een hondenslee. Daarna worden de sledes ingespannen (2 personen per slede) en is het tijd voor een avontuur dat je nooit meer vergeet! De circa 15km lange tocht duurt circa 3u tot 4u en halverwege wordt er gestopt voor een lunch rondom een open vuur in een traditionele jagershut. Terugkeer in de namiddag naar de Rondane River Lodge voor het avondmaal en overnachting.
Vandaag trek je naar het plaatselijke meer voor een andere geliefkoosde vrijetijdsbesteding van de Noren: ijsvissen. Je kan gratis gebruikmaken van het vismateriaal en op eigen houtje het geluk tarten (visvergunning van 100 NOK per persoon is ter plaatse te betalen). Mits supplement kan je ook vergezeld worden door Benjamin die je de kneepjes van het vak zal leren (300 NOK per persoon ter plaatse te betalen + 100 NOK voor een visvergunning - circa 2u00). Hopelijk kan je de verse vangst 's avonds zelf klaarmaken in je blokhut of laten bereiden door de vrouw des huizes voor een heerlijk avondmaal! De omgeving van de Rondane River Lodge leent zich nog voor andere vormen van sneeuwpret. Ga winterwandelen, maak een echte sneeuwman of bouw een heuse sneeuwiglo. Je kan ook gebruik maken van de zit- en kicksledes voor een partijtje rodelen op de heuvel aan de overkant van de straat (100 NOK per slede ter plaatse te betalen). Plezier verzekerd voor jong en oud!
Rondane Nationaal Park is een paradijs voor zowel ervaren als beginnende langlaufers. Tijdens deze introductietocht verlaat je echter de geprepareerde loipes en trek je er op uit met speciaal aangepaste 'backcountry' ski's. Deze zijn breder waardoor ook de diepsneeuw gemakkelijk getrotseerd kan worden. Bovendien leert de techniek zich bijzonder makkelijk aan. Een professionele gids leert je alle kneepjes van het vak en stippelt een dagtraject uit naargelang de sneeuwomstandigheden en fysieke mogelijkheden van de groep. Wedden dat je de smaak al snel te pakken zal krijgen? Na terugkeer kan je de houtkachel in de blokhut aansteken of genieten bij de open haard in de gezellige lounge. Avondmaal en overnachting.
Je brengt alles in gereedheid voor een 2-daagse tocht met sneeuwschoenen of backcountry ski's (voorkeur bij reservatie door te geven). Enkel het hoogst noodzakelijke wordt meegenomen en het proviand onder de deelnemers verdeeld. Dan trek je dwars door de ongerepte wildernis van het Rondane Nationaal Park naar een afgelegen DNT-berghut van de Noorse berghuttenvereniging. Het comfort is eenvoudig (gedeelde slaapvertrekken en beperkt sanitair) maar de authentieke sfeer zal je vast en zeker bekoren. Iedereen steekt een handje toe voor het aansteken van de houtkachel en bereiden van de maaltijden. Na het ontbijt keer je terug naar de Rondane River Lodge. Dit wordt ongetwijfeld een avontuur waarover je nog lang zal napraten!
Transfer naar het station van Atna (circa 30 minuten). Hier neem je de trein naar de luchthaven (circa 3u00) gevolgd door de terugvlucht van Oslo naar Brussel 17u55-19u55 met Brussels Airlines.

Tip: desgewenst kan deze reis verlengd worden met 1 of meerdere nachten in Oslo. Je neemt dan de trein van Atna naar Oslo Centraal gevolgd door een vrij verblijf in de Noorse hoofdstad. Transfer op eigen kracht met de luchthavenbus of -trein naar de luchthaven voor de terugvlucht. Contacteer ons voor een aangepaste offerte!
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

Verblijf